Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Provenciaalse stoofpotje

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

1 kg sukadelappen
4 el olijfolie
3 in partjes gesneden rode uien
2 teentjes geperste knoflook
2 rode paprika‘s
4 ontvelde tomaten (alles in reepjes)
2-3 takjes tijm
15 fijngesneden ontpitte zwarte olijven
zout en peper
2-3 el grofgesneden basilicum of peterselie

Bereiden

Bak ruim 1 kg sukade lappen rondom bruin in 4 el oijfolie.
Schep het vlees uit de pan en bak 3 in partjes gesneden rode uien en 2 teentjes geperste knoflook gedurende 5-10 min. In het achtergebleven braadvet. Voeg 2 rode paprika‘s en 4 ontvelde tomaten (alles in reepjes) en 2-3 takjes tijm, 15 fijngesneden ontpitte zwarte olijven en wat zout en peper toe en bak alles nog 4-5 min. Leg het vlees terug in de pan en voeg water toe tot het vlees net onder staat. Stoof het vlees met het deksel op de pan 2-2½ uur tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper en strooi er voor serveren 2-3 el grofgesneden basilicum of peterselie over.
Serveer met pasta of rijst.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Entrecote met mosterdsaus
Moussaka uit Griekenland
Beef stew
Gestoofde kalfssucade alla ossobucco
Marokkaanse rundvleesschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes