Bak ruim 1 kg sukade lappen rondom bruin in 4 el oijfolie.
Schep het vlees uit de pan en bak 3 in partjes gesneden rode uien en 2 teentjes geperste knoflook gedurende 5-10 min. In het achtergebleven braadvet. Voeg 2 rode paprika‘s en 4 ontvelde tomaten (alles in reepjes) en 2-3 takjes tijm, 15 fijngesneden ontpitte zwarte olijven en wat zout en peper toe en bak alles nog 4-5 min. Leg het vlees terug in de pan en voeg water toe tot het vlees net onder staat. Stoof het vlees met het deksel op de pan 2-2½ uur tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper en strooi er voor serveren 2-3 el grofgesneden basilicum of peterselie over.
Serveer met pasta of rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |